„Tanulj én tőlem is nehéz vitézséget, tanulj fáradtságot, s hazádhoz hűséget.
 Tanulj tőlem jóságos cselekedetet, mástól pedig szerencsét, s annak gyümölcsét.”

(Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem V.79.)

 

Tisztelt Látogató!
Üdvözlöm az egyesület honlapján, köszönöm, hogy ellátogatott a honlapunkra!

Polgárőrségünk működésének jogi alapjait a polgárőrségről szóló 2011. évi CLXV. törvény, valamint az egyesülési jogról és a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló törvények képezik. Tevékenységünket a vonatkozó törvények betartásával, a polgárőrség támogatásáról, a polgárőrök oktatásáról, igazolvánnyal történő ellátásáról és formaruházatáról szóló BM rendeletek előírásainak figyelembevételével végezzük.

Polgárőrségünk 1998-ban alakult és 2003-ban tevékenységét jelentősen megújítva átszerveződött. Az Országos Polgárőr Szövetség tagjaként egyesületünk folyamatosan fejlődött, szervezeti megerősödésének, az önkormányzat támogatásának köszönhetően, bővülő tevékenységével és eszköz parkjával, tartósan 150-160 fős létszámával az ország legnagyobb polgárőr egyesületei közé tartozik. Tagságunk rendes tagokból, ifjú- pártoló- és tiszteletbeli tagokból, továbbá a Szomszédok Egymásért Mozgalom tagjaiból tevődik össze. Legfőbb döntéshozó szervünk az évente ülésező közgyűlés, ügyintéző és felügyelő szerveink pedig a 3 fős elnökség, 3 fős felügyelő bizottság, a 10 fős vezetőség és a 3 szolgálatvezető.

Székhelyünk Érd, Fűtő utca 41. szám alatt található. A rendőrséggel együttműködve, az önkormányzat támogatásával irodákat működtetünk a Bem téren és Ófaluban, amely egyben Bűnmegelőzési Központ is. A Duna utcai iroda működtetését gazdasági okokból 2020-tól megszűntettük, azonban a Bagoly utcában új iroda működtetését tervezzük.

Tevékenységi körzetünk: Érd és Diósd közigazgatási területe, valamint kérésre a szomszédos települések és az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi körzete. Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal való együttműködési megállapodás alapján felkérésre, katasztrófaveszély esetén Pest Megye területe.

Rendelkezünk a jogszerű és szervezett működéshez szükséges alapvető dokumentumokkal: alapszabályzattal, szervezeti és működési szabályzattal, szolgálati szabályzattal. Hatályos együttműködési megaállapodásunk van a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal, Érd MJV Önkormányzatával és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.

Polgárőrségünk eredményes tevékenységének köszönhetően számos elismerésben részesült: Polgárőr Város (2012), Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozat (2015, 2017), Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj (2010, 2015, 2017, 2019), Pest Megye Közbiztonságáért díj (2012).

Tisztelettel és bajtársi üdvözlettel:

Macsotay Tibor elnök