Folyamatos erőfeszítést igényel az illegális szemétlerakók elleni fellépés és akciók szervezése

Szemetelők ellen betontömbökkel veszi fel a harcot az Érdi Polgárőr Egyesület és az Érdi Közterület Fenntartó ott, ahol a legsúlyosabb a szeméthelyzet.


Korábban már több alkalommal beszámoltunk Érd Megyei Jogú Város intézkedéseiről, amit a szemetelők, a szemetelés ellen tesz. 2016-ban hajtóvadászatot indított a szemetelők ellen vagy megtisztított területeket zárt el hatalmas kőtömbökkel az ismételt szemétlerakások megakadályozására.

“Úgy tűnik, vége az illegális szemétlerakásnak Parkvárosban. Ma betontömböket helyezett el az Érdi Közterület Fenntartó-intézmény a Polgárőrség szervezésében több helyen is. Az Érdi Polgári Természetőrség által eddig is személyesen monitorozott és digitális szeméttérképen feldolgozott Natura 2000-es természetvédelmi területet most már minden oldalról lezárták a gépkocsiforgalom elől: az Esztergályos utca végénél, a Faragó utcai ifjúsági tábornál, valamint a Búvár, a  Betonozó utca és a Sóskúti út végénél.” – írja a erdmost.hu

 Gratulálunk Érd szervezeteinek a szemetelők ellen tett intézkedésekért.
Követendő példa lehet ez több település számára is.

Forrás: hulladekvadasz.hu

A területről folyamatosan érkeztek bejelentések, amik részben Érdhez, de javarészt Sóskúthoz tatoztak. A terület rendszeres takarítása hatalmas összegeket emészt fel, amit a település nehezen tud finanszírozni. A hulladékproblémát súlyosbította az, hogy a lerakottakat időnként ismeretlenek felgyújtották, vagy a nyári nagy melegben a hulladék begyulladt. Ezzel komolyan veszélyeztetve a környéken egészségét.

“Véletlen szerencse, hogy a Lőcsei úton éppen most csinálják a vízelvezetést, és azokat a régi betonpaneleket, amelyeket lecseréltek, T. Mészáros András polgármester a rendelkezésünkre bocsátotta, az ÉKFI-n és Fülöp Sándor vállalkozón keresztül pedig eljuttatták a lezárni kívánt helyszínekre,” – mondta el Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség elnöke

 A területek lezárására azért is fontos, mert a korábbi takarítási akció hatására az illegális hulladéklerakások felszámolása megtörtént. S így szeretnék megőrizni a területek tisztaságát.